OBD Motoroptimering/ Chiptrim

Vi kan erbjuda skräddarsydda mjukvaror både Steg 1 och Steg 2 till dom flesta bilarna på marknaden, Vi kan även flytta fartspärr och ta bort fartspärr vid önskemål

Vi gör även AdBlue OFF, DPF OFF / Delete /EGR OFF, DSG Programmering, PEV Optimering Tex Vw Golf & Passat GTE / Audi E-tron mm.

Motoroptimering för bättre körekonomi och god prestanda

Motoroptimering och bil tuning går ut på att förbättra bilens prestanda. Det går förstås att optimera motorn i alla typer av fordon. Vi har delar och system som kan vara aktuella för optimering av en vanlig bil såväl som av husbil eller lastbil.

Syftet med motoroptimering

Det finns flera anledningar till att jobba med motoroptimering. Stor fokus ligger förstås på själva körupplevelsen. Med vissa uppdateringar går den att förbättra avsevärt. Det är något som kan få stor betydelse för den som kör mycket.
Utöver detta finns viktiga fördelar som:

  • Prestandaförhöjning
  • Bättre körekonomi då ett fordon blir mer bränslesnålt
  • Högre säkerhet
  • Förbättring av fordonets utseende

De här målen går att nå med olika typer av förändringar. Det går till exempel att jobba med byte av motordelar för att på så vis få en bättre motor.

Motoroptimering går hand i hand med andra uppdateringar

Utöver motoroptimering är det vanligt att passa på med andra typer av tuning som påverkar hur bilen fungerar och upplevs. En annan vanlig optimering är den som rör styrsystem och växellåda. Med bredare däck och bromsar som tar bättre så är det klart att körupplevelsen kan optimeras drastiskt och bli mycket säkrare. Särskilt för vinterkörning. Dessutom kan man jobba med interiör och ljudsystem för att påverka körupplevelsen.

Viktigt med delar som håller hög kvalitet

Det spelar ingen roll vad som ska optimeras i motorn. När du jobbar med motoroptimering är det A och O att välja delar som håller hög kvalitet. Det är något som kan få bilens livstid att förlängas samtidigt som den klarar tester bättre och ger god bränsleekonomi.

Idag finns det gott om delar och lösningar som har utvecklats under många årtionden. Det är inte bara inom motorsporten som behovet av motoroptimering finns. Men det är just motorsporten som har bidragit med all den kunskap som vi alla nu kan dra nytta av.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller behöver hjälp med att optimera motorn med rätt system och delar.

Producerad av 203 Creative AB i Stockholm